GİRİT YEMEKLERİ 2

Posted by agzı bozuk düşmanı Etiketler:








GİRİT USULÜ KABAK BÖREĞİ
Malzemeler
2 Ad.sakız kabağı
Lor peyniri (250 gr.)
Kara biber

YAPILIŞI    :
Hazır veya evde açma 3 adet yufka alta konacak,
rendelenen kabaklar sıkılacak, üç adet yufkanın üzerine döşenecek.Üzerine yeterince lor peyniri konup, karabiber serpilecek.Az miktarda Tarçın katkısı yapılacak.Üstüne 3 kat daha yufka konup, son olarak üzerine ve yanlarına çorba kaşığı ile çiçek yağı gezdirilecek. Fırında kalma süresi yaklaşık 40 dakika civarıdır. Afiyet Olsun.
NOT :  Yemeğin tarifi, kendisi Giritli gelini olan, 76 yaşındaki Annemden alınmıştır.

6 yorum:

  1. Cafe Pepela

    Mis gibi 'anne tarifi'..
    Nefasetinden şüphem olmadığı gibi,son derece makul malzemelerle hazırlanışı ve pratik oluşunda da bayıldım.
    Ellerinize,gönlünüze sağlık.
    Kalbi selamlarımla

  1. agzı bozuk düşmanı

    Teşekkür ederiz.
    Girit yemeklerinin devamı gelecek.
    Saygılarımla,

  1. Defne Soysal

    Immm nefisssss anne eli değmiş tarifler:))

  1. sarkaç

    Çok güzel bir tarif, tarifi verenin de yapanın da ellerine sağlık.

  1. agzı bozuk düşmanı

    Sizlere de afiyetler olsun..
    Desteğiniz için, ayrıca teşekkür ederim.

  1. Adsız

    GİRİT YEMEKLERİNİN HAYRANIYIMDIR BU SİTEYİ GÖRÜNCE BAYILDIM ELLERİNİZE GÖNLÜNÜZE SAĞLIK

Yorum Gönder