GİRİT USULÜ KABAK BÖREĞİ
Malzemeler
2 Ad.sakız kabağı
Lor peyniri (250 gr.)
Kara biber
YAPILIŞI :
Hazır veya evde açma 3 adet yufka alta konacak,
rendelenen kabaklar sıkılacak, üç adet yufkanın üzerine döşenecek.Üzerine yeterince lor peyniri konup, karabiber serpilecek.Az miktarda Tarçın katkısı yapılacak.Üstüne 3 kat daha yufka konup, son olarak üzerine ve yanlarına çorba kaşığı ile çiçek yağı gezdirilecek. Fırında kalma süresi yaklaşık 40 dakika civarıdır. Afiyet Olsun.
6 yorum:
Mis gibi 'anne tarifi'..
Nefasetinden şüphem olmadığı gibi,son derece makul malzemelerle hazırlanışı ve pratik oluşunda da bayıldım.
Ellerinize,gönlünüze sağlık.
Kalbi selamlarımla
Teşekkür ederiz.
Girit yemeklerinin devamı gelecek.
Saygılarımla,
Immm nefisssss anne eli değmiş tarifler:))
Çok güzel bir tarif, tarifi verenin de yapanın da ellerine sağlık.
Sizlere de afiyetler olsun..
Desteğiniz için, ayrıca teşekkür ederim.
GİRİT YEMEKLERİNİN HAYRANIYIMDIR BU SİTEYİ GÖRÜNCE BAYILDIM ELLERİNİZE GÖNLÜNÜZE SAĞLIK
Yorum Gönder