BİR BAŞKA ÖKSÜRÜK GİDERME REÇETESİ..

Posted by agzı bozuk düşmanı


Bir çay bardağı sıcak suya konulan adaçayının içine biraz karabiber serpip, içine 4-5 damla da limon sıkılıp karıştırılırak içilir ise, öksürüğün kesilme süresi 10-15 dakika arasıdır.
Hatta bu yazıyı yazarken şu anda bu karışımı kendim de içmekteyim.

Sağlıklı günler dilerim.

İNSAN NEDEN ÖZLER?

Posted by agzı bozuk düşmanı


Size bugün;bir arkadaşımı anlatmak istiyorum.Uzun yıllar ciddi anlamda zor günler geçirdikten sonra,en sonunda yaşamına anlam veren,kendisine yaşam gücünü kazandıran kadına rastlamıştı,O'nu çok sevdi,öylesine ki,uzaklarda olan kadına ulaşmak için hemen her ay, uzun yollar aşarak kendisini görmeye giderdi.
Ama ya kendisinden uzak olduğu,yanında olmadığı zamanlar..Gözlerimle gördüm ki;özlemek denen duygu ne denli zor,ne denli insanı güçsüz kılan, ama bir o kadar da itici güç olabilen bir duygu imiş. Benimle herşeyini paylaşan arkadaşıma,bunca sevdiği kadını görmek için her ay o denli uzaklara gitmenin zor olup olmadığını sorduğumda,bunun kolay olduğunu, ama asıl zor olanın kendisinden ayrılmak olduğunu söylemişti,öylesine ki; hanımın yamacına vardığı anda, o özleme duygusu da beraberinde geliyormuş..

Ya şimdi? Uzun süredir özel nedenlerle biraraya gelemediklerini bildiğimden,bir süre önce kendisini gördüğümde,O duyguya şimdi nasıl tahammül edebildiğini sorduğumda bana yanıtı ise şu oldu;" ben tahammül edemiyorum ki zaten ama O'na sevgim,saygım ve umuyorum ki aynı duyguların kendisinde de olduğunu bilmem beni ayakda tutuyor,özleme gelince,O'nu zaten ne sen sor,ne ben söyleyeyim."

İşte böyle; içimden geldi,bugün bu dostumu odak noktası yaparak, sizler ile özlem duygusu hakkında biraz sohbet etmek istedim.
Dileyelim ki; hiç kimse evinden uzak olmasın,o özlem duygusunu sık sık algılamasın ve Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın

Asırlar Öncesinden Sokrates ve Bildiği En İyi Şey

Posted by agzı bozuk düşmanı


Antik Yunan'da Sokrates'e haksız yere idam cezası verilir..Karısı kararı duyunca ağlamaya başlar ve "haksız yere idam ediliyorsun."deyince Sokrates;"haklı idam olsam daha mı iyi olurdu?" diye yanıtlar ve ekler;"Benim en iyi bildiğim şey,hiç bir şeyi tam bilmediğimdir çünkü bütün kötülükler,bilgisizlikden doğar..."

Geçmiş tüm yaşamımda karşılaştığım pek çok olay, gözlemlediğim pek çok sosyal olgu, bana hep Sokrates'in savunması ve verilen hükme karşılık, o büyük filozof'un eşi ile yaptığı bu konuşmayı anımsatmıştır ve ne kadar isabetli bir söz ki, asırlar boyu hep doğrulanmış...

"Benim en iyi bildiğim şey,hiç bir şeyi tam olarak bilmediğimdir."