Anne Yemeklerine Devam
Enginarlı Girit Kebabı(4 Kişilik)
Malzemeler:
300 gr. dana kuşbaşı et
3 adet enginar
1 adet kurusoğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
...1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz,karabiberYapılışı:
1. Dondurulmuş enginarları limonlu suya atılır ve yumuşadıklarınde irice doğranıp limonlu suda bekletmeye devam edilir.
2. Tencereye sıvıyağı ve etleri konur. Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte pişirilir. Suyunu çeken ve kavrulmaya başlayan etlere küp küp doğradığınız kuru soğanı eklenir ve kavurmaya devam edilir.
3. İrice doğranan enginarlar ve sivri biberler ilave edip 3-4 kere tahta kaşıkla çevrilir. Doğranmış domatesleri de ekleyip 3-4 kere daha çevrilip kavurulur.
4. Tuz ve karabiber eklenir. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip, suyu bitinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
Dereotuyla süslenip, pirinç pilavının yanında servis yapılır ise daha leziz olur.
Afiyet olsun…
Not: yemeğin resmini çekemediğimden nette bulduğum bir resmini kullanmak zorunda kaldım,kusura bakılmaya..!!!:)
4 yorum:
Bu tarife bayıldım. elinize sağlık.Fakat biraz zor tutturmak zira enginarlar çok çabuk pişer ama malum etler biraz zor. İkisini aynı yemekte enginarları tam kıvamında pişirmesi maharet işi.
Defne Hanım merhaba..
Haklısınız ama ne diyeyim,yemeği anne yaptığı için bana yemesi kalıyor:):):)
Enginar çok pişiririm ama kebabını ilk kez sizin tarifinizle yapacağım. En kısa zamanda, dondurulmamış, taze enginarla.
Sayın Sarkaç;
Şimdiden ellerinize sağlık..:):)
Yorum Gönder